ArbeidsKRACHT

  • Home  
  • ArbeidsKRACHT...
ArbeidsKRACHT

Arbeidskracht

Beste ondernemer jij weet als geen ander hoe belangrijk het is voor je onderneming om zelf gezond en vitaal te zijn. Je hebt meer energie voor de werkzaamheden, je kunt je beter concentreren, je ontwikkeld je brein, bent productiever en je bent minder vaak ziek of geblesseerd.

Speciaal voor onze ondernemende klanten ontwikkelden wij daarom ons arbeidskracht programma.

 

Het doel van dit programma is een optimaal fitte en krachtige werknemer. Er zal daar dus specifiek en heel gericht op worden getraind. We spreken vanaf nu niet meer over een werknemer maar liever over ARBEIDSKRACHT

 

Een fitte arbeidskracht zorgt voor energie op de werkvloer

Cardio verbetert het energieniveau waardoor er onbewust meer wordt gedaan op de werkvloer. De verhoogde hartslag zorgt voor extra verbindingen in de hersenen wat je personeel letterlijk slimmer maakt. Sporten is dus niet alleen fysiek maar ook een echte braintraining! Cardio training verbetert het immuunsysteem waardoor er minder ziekteverzuim zal zijn.

Cardio kan wanneer te intensief uitgevoerd (wat in vrije training en standaard groepslessen zeer vaak voorkomt) op korte termijn zorgen voor vermoeidheid en overbelasting. Daarom zal er gericht gecoacht worden op training op lage hartslag. Training op lage hartslag zorgt voor een vergrote capillarisatie (doorbloeding) in alle spieren wat een grote bijdrage levert aan het voorkomen van specifieke werk gerelateerde RSI klachten (muisarm, last van de rug etc)

 

Een sterke arbeidskracht zorgt voor power op de werkvloer

Krachttraining verbetert vanzelfsprekend de spierkrachtkracht. Afhankelijk van de functie van de werknemer kan dit direct dan wel indirect een positieve bijdrage leveren tijdens de werkzaamheden. Door een gezonde spiertonus (spanning) krijgt de werknemer een betere houding. Dit is zeer belangrijk bij het voorkomen van (chronische) rug, nek en schouderklachten.

Tijdens krachttraining worden continue grenzen overwonnen en verlegd. Dit gegeven geeft de werknemer zelfvertrouwen, veerkracht en de mentale kracht om ook in het werk grenzen te kunnen verleggen.

Een heel belangrijk onderdeel van krachttraining is focus. Om zware gewichten te verplaatsen is het nodig om veel spiervezels tegelijk aan te spreken. Daarvoor is een enorm grote focus nodig. Dit leert uw werknemen in onze trainingen en kan later op de werkvloer goed worden toegepast.

 

 Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat sportende ArbeidsKRACHTEN maar liefst 25 dagen per vier jaar minder afwezig zijn door ziekteverzuim!

 

Kort maar effectief

Wekelijks worden de arbeidskrachttrainingen gegeven als smallgroup training in onze personal trainingstudio. De trainingen vinden plaats op maandag en donderdag van 17:00 tot 17:30. (andere mogelijkheden zijn bespreekbaar)

 

 

Gezondheid begint thuis (en) in de mond

Natuurlijk is de gezondheid voor het grootste gedeelte afhankelijk van de brandstof- en bouwstoffen die thuis in de tank worden gegooid. Maandelijks zal uw medewerker een leuke uitdagende challenge meekrijgen voor thuis. Deze uitdaging zal bestaan uit drie simpele aanpassingen in de dagelijkse routines.

 

Routines maken wie je bent

Deze challenge zal uw team op een leuke speelse wijze stimuleren om het ook onderling op een positieve manier over gezond leven te hebben. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan voeding maar ook aan andere routines die van grote invloed zijn op de gezondheid en vitaliteit.

Het zal maandag na het weekend niet meer gaan over hoeveel bier er is gedronken, maar wie is het gelukt om voldoende water te drinken? Of wie heeft er de broodnodige tienduizend stappen gemaakt?

 

Wil jij het beste voor jouw team? Wil jij een swingend team bestaande uit krachtige fitte ArbeidsKRACHTEN op de werkvloer? Neem dan snel contact op voor een passende offerte.