(Sport specifieke) krachttraining

Sportspecifieke krachttraining in Heerenveen

  • Home  
  • (Sport specifieke)

(Sportspecifieke)krachttraining is ons specialisme. Tijdens deze personaltraining train je specifiek voor jouw sport. (Denk aan voetbal, schaatsen tennis, wielrennen etc…) Iedereen heeft een eigen seizoensplanning met daarin piekmomenten en trainingsblokken. Daarom krijgt ook iedere sporter een persoonlijk trainingsschema.

Wat kun je verwachten;

Als eerste maken we een analyse van jouw sport. Welke spieren gebruik je in welke bewegingen en op welke snelheid.

We kijken wat voor soort kracht er moet worden geleverd, concentrisch (overwinnen van gewicht), isometrisch (statisch) of misschien zijn de bewegingen vooral excentrisch (meegevend) van aard.

Dan zoeken we uit welke krachtvorm er wordt gebruikt. In de meeste sporten zal dit explosieve kracht of power (kracht maal snelheid van bewegen) zijn. In andere sporten is misschien juist het krachtuithoudingsvermogen van doorslaggevend belang.

Aan de hand van deze analyse, en van jouw beginsituatie en van je eventuele wedstrijdkalender maken we een persoonlijk trainingsschema. Deze krachttraining voer je uit tijdens de smallgrouptraining of in een personaltraining.

Tijdens de training wordt je door de personal trainer gecoacht en ontvang je continue feedback over je techniek en uitvoering. Tevens houdt de personal trainer je progressie bij en past waar nodig het schema aan.

 (Sportspecifieke) krachttraining wordt aangeboden als smallgroup training en als personal training.